Lean Logistiek Coach Certificering

Wat doe je als coach?

Als Lean Logistiek coach verzorg je hoofdzakelijk de training en begeleiding van de lean facilitator.  Aan het begin van het traject maak je het management gewaar van de mogelijkheden van lean management filosofie binnen hun organisatie. Vervolgens maak je de lean facilitator vertrouwd in het gebruiken van de benchmark analyse tools en stel je een verbeteragenda op. Na het opstellen van deze verbeteragenda verschuift de aandacht naar het toepassen van de lean tools binnen de lean management filosofie. Je traint de lean facilitator de werkvloer aan te sturen volgens de lean management principes gebruik makend van de gerelateerde lean basis tools (5S, Visual Management en Kaizen). De lean facilitators gaan aan de slag met de gegeven opdrachten. In de daarop volgende bijeenkomsten treed je voornamelijk op als discussieleider van interactieve workshops. Naast deze bijeenkomsten bezoek je op gezette tijden de logistieke operatie om de voortgang binnen het bedrijf te bespreken. Na verloop van tijd zal je steeds meer sparringspartner zijn voor de lean facilitator. Om discussie en uitwisseling van idee├źn te stimuleren wordt gebruik gemaakt van een forum op de web-site van L-LogiC.

In het tweede jaar wordt eenzelfde cyclus doorlopen waarbij de focus ligt op de lean pull/flow principes en borging van de nieuwe management benadering binnen de organisatie. In daaropvolgende jaren kunnen bedrijven in discussiegroepen aangesloten blijven in het netwerk van logistieke bedrijven die de L-LogiC methode hebben toegepast en daarin door blijven gaan.

Wat biedt L-LogiC u?

Om de kwaliteit van de methodeik te borgen werkt L-LogiC met gecertificeerde coaches. L-LogiC biedt de Lean Logistiek Coach:

  • Training in de methodiek (drie middagen training)
  • Begeleiding bij de eerste trajecten (training on the job)
  • Gevalideerde implementatie methodiek
  • Benchmark analyse/ondersteuning
  • Web-site toegang / ondersteuning
  • Sparringspartner en terugkomdag
  • Netwerk bedrijven en instanties rond L-LogiC
  • Tilburg University ‘label’

Certificering van de coach wordt gedaan door een onafhankelijke commissie. Een voorlopig certificaat wordt aan u uitgereikt na de training. Dit certificaat wordt omgezet in een definitief certificaat nadat u voor beide Lean Logistiek trajecten bedrijven heeft begeleid. Het definitief certificaat moet om de vijf jaar worden verlengd. Dit gebeurt op basis van de door College van Deskundigen gestelde voorwaarden.

Wat is de CV van de Lean Logistiek Coach?

De methodiek is sterk gericht op het toepassen van de basisprincipes van lean management op de werkvloer. Dit betekent dat wij van je verwachten dat je een sterke affiniteit heeft met de logistieke werkvloer. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die als coach naast de lean facilitator kunnen staan. Daarbij verwachten we dat je in staat bent het verandertraject binnen een operatie van 50 tot 200 honderd man goed te kunnen overzien.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met L-LogiC.

contact@L-LogiC.nl